fbpx

Otroci so človeška krila – humanitarna akcija

Zavod MON

OTROCI SO ČLOVEŠKA KRILA Novorojenček je začetek vsega – nečesa čudovitega, upanja, sanj o možnosti. (Ed Leshan) Zavod Med .Over.Net je v sodelovanju s spletnim portalom   Med.Over.Net ,  Ginekološko kliniko Ljubljana in slovenskimi podjetji pripravil…

OTROCI SO ČLOVEŠKA KRILA
Novorojenček je začetek vsega
– nečesa čudovitega, upanja,
sanj o možnosti.
(Ed Leshan)

Zavod Med.Over.Net je v sodelovanju s spletnim portalom  Med.Over.NetGinekološko kliniko Ljubljana in slovenskimi podjetji pripravil humanitarno akcijo za nakup ultrazvočnega aparata Voluson 730, 3D UZ za potrebe Ljubljanske porodnišnice in potreb v širšem slovenskem prostoru. Sredstva se zbirajo preko donacij posameznikov in kot delež od oglaševanja na spletnem portalu.

Povod za humanitarno akcijo je večletno sodelovanje organizacij in potrebe strokovnjakov porodnišnice po aparatu, ki omogoča najsodobnejšo ultrazvočno diagnostiko. Gre za ultrazvok zadnje generacije s 3D in 4D sliko, pripadajočimi priključki (UZ sondami) za diagnostiko z lastnostmi, ki omogočajo tudi nekompromisno fetalno terapijo. Ima odlično resolucijo, ki resnično omogoča mnenje terciarnega centra.

Zakaj nakup tega aparata?
Po temeljitem razmisleku in srečanju s strokovnjaki v Ljubljanski porodnišnici, dne 14.12.2005, smo se odločili, da razmere zahtevajo tovrstno napravo.

Dr. Pušenjak, ginekolog porodničar, pravi:  Voluson 730 expert je tak aparat, s katerim delajo v tako rekoč vseh pomembnih, pa tudi manj pomembnih, vendar ambicioznih perinatalnih centrih po svetu, kjer naredijo mnogo manj preiskav v časovni enoti kot mi, oziroma opravijo enako število preiskav na bistveno večjem številu UZ aparatov in tudi njim kakovostni Voluson 730 expert komaj še zagotavlja primerno kakovostno sliko v vseh možnih načinih dela, tudi v 3D in 4D tehniki. “


Na vprašanje, zakaj takšnega aparata ni mogoče dobiti z javnim razpisom doda: “Žal tega aparata v javnih razpisih nikakor ni mogoče dobiti, ker ga z na videz enakovrednimi tehničnimi značilnostmi v ceni prekašajo manj kakovostni in zato tudi cenejši konkurenčni aparati, pri odločitvah za nabavo opreme preko javnih razpisov pa vedno odloča samo in izključno cena in ne kakovost.”

 Dr. Premru Sršen, predstojnica Kliničnega oddelka za perinatologijo poudarja: “Nujno je, da zdravniki izkoristimo vse diagnostične možnosti, med katerimi je tudi 3D, da smo gotovi v diagnozo, ki jo postavimo.”

Želje v Zavodu Med.Over.Net so, da bi otrokom in njihovim strašem zagotovili najboljše pogoje za delo in razvoj, zato vse vabimo k sodelovanju pri promociji akcije!

Potek akcije, predstavitev sodelujočih organizacij in višino zbranih sredstev lahko spremljate na naslovu: http://zavod.over.net/novica.php?nid=9153.


Andreja Verovšek                                                                Primož Cimerman
   vodja projektov                                                                    direktor

Informacije in sodelovanje v akciji: [email protected]
/* */
, 01/520 51 54


Sledite nam