fbpx

Inventura 2004

Zavod MON

V preteklih dneh sveže začetega leta smo naredili “redno inventuro” vaših in naših spletnih strani in z vami – več kot 300.000 uporabnicami in uporabniki smo dosegli naslednje rezultate – našli smo tudi 5 odličnih razlogov, ki nas bodo zagotovo še uspešneje skupaj odpeljali v leto 2005.

5 odličnih razlogov za leto 2005

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala Med.over.net!

V preteklih dneh sveže začetega leta smo naredili “redno inventuro” vaših in naših spletnih strani in z vami – več kot 300.000 uporabnicami in uporabniki smo dosegli naslednje rezultate – našli smo tudi 5 odličnih razlogov, ki nas bodo zagotovo še uspešneje skupaj odpeljali v leto 2005:

1. Med.over.net je najbolj obiskan spletni portal v Sloveniji,
2. Med.over.net ima največje število strokovnjakov, ki odgovarjajo najhitreje na vprašanja forumovcev,
3. Med.over.net je tudi v preteklem letu 2004 razširil svoje sodelovanje s strokovnjaki,
4. Med.over.net pomaga zniževati stroške zdravljenja in skrajšuje vrste v čakalnicah,
5. Med.over.net je najbolje varovana javna skrivnost.

1. Najbolj (ob)iskan spletni portal v Sloveniji

Med.over.net je po statistiki najbolj (ob)iskan in največkrat vtipkan spletni portal takoj za iskalnikom http://www.najdi.si/. Med.over.net ima več kot 300.000 uporabnic in uporabnikov, ki pa preberejo okoli 8 milijonov strani samo v ENEM mesecu!!! Od teh 8 milijonov  strani pa je okoli 40.000 strani strokovne vsebine.

2. Največje število strokovnjakov, ki odgovarjajo najhitreje na vprašanja forumovcev

Vsak strokovnjak na moderiranem forumu odgovori vsak dan brezplačno v povprečju na 10 vprašanj uporabnikov-ic spletnega portala. Odgovori na vprašanja uporabnikov so ponavadi odgovorjena še isti dan, kar postavlja med.over.net tudi na mesto kot najhitrejšo urgentno ambulanto.
V letu 2004 je tako odgovarjalo na vprašanja uporabnikov:

 • 79  moderatorjev strokovnjakov na 52 forumih
 • 19 organizacij s svojimi strokovnjaki;
  • zzv-ce – 19
  • društvo za srce – 20
  • ginekološka klinika 5
  • karitas 5
  • zdzš – 10
  • društvo onkoloških bolnikov 4

Pri tem pa ne gre zanemariti tudi nemoderirane forume, kjer se uporabniki pogovarjajo med seboj – le-teh je 87 (lani jih je bilo samo 45), kar pomeni, da so med.over.netovi uporabniki (na lastno zahtevo) prispevali k njegovi 93% rasti nemoderiranih forumov.

Med moderiranimi forumi je še vedno najbolj obiskan forum “Ginekologija in porodništvo”, kjer odgovarja na vprašanja dr.med. Stanko Pušenjak. Samo v 1 mesecu (od 23.oktobra do 23. novembra 2004) je dr.Pušenjak odgovoril na povprečno 24,3 vprašanj na dan ali v enem mesecu na 745 sporočil.
Med nemoderiranimi forumi pa je še vedno najbolj “živ” forum “Starševski čvek”, kjer si uporabniki izmenjujejo svoje izkušnje in iščejo odgovore na probleme s tematike vzgoje otrok, partnerstva, družine, prehrane, nakupov, tolažbe… Tudi ta forum je samo v enem mesecu (od 23.oktobra do 23.novembra 2004) imel kar 15.649 sporočil, oziroma kar 504 sporočila na dan.

3. Razširjeno sodelovanje s strokovnjaki v letu 2004

V letu 2004 je spletni portal med.over.net pridobil kar 15 dodatnih strokovnjakov iz posameznih kliničnih strok in tudi v letu 2005 bomo ustvarjalci skušali razširiti s svojim pozitivnim delovanjem
strokovne forume na še druge klinične stroke.

4. Znižuje stroške zdravljenja in skrajšuje vrste v čakalnicah

Če bi Med.Over.Net primerjali kot virtualno ambulanto, potem bi prišli do naslednjih rezultatov:
med.over.net-ove ambulante so imele v letu 2004 letu več kot 2.5  milijona obiskov
bolniki pa so v tej ambulanti prebrali 80 milijonov strani strokovne, zdravstvene vsebine.
Strokovnjaki te ambulante so odgovorili na več kot 100.000 vprašanj
Ostali podatki pa so pomembni predvsem za računalniške sladokusce.

Primer kalkulacije:
Predvidevajmo, če je minimalen strošek obiska pacienta pri zdravniku 1.000 SIT in ga pomnožimo s 100.000 odgovori, ugotovimo, da je med.over.net privarčeval državi 100.000.000 SIT.
 Hkrati je zanimiva časovna kalkulacija privarčevanega časa; vzemimo, da je povprečen minimalno porabljen čas zdravnika za pacienta 10 minut in ga pomnožimo s 100.000 odgovori, ugotovimo, da je med.over.net prihranil 1.000.000 minut ali 16.667 ur 694 polnih dni, oziroma 2.083 delovnih dni po 8 ur.
Teh 100.000 vprašanj in odgovorov je prebralo najmanj 10 drugih uporabnikov-ic, tako, da se končna številka bistveno poveča.

5. Najbolje varovana javna skrivnost

Malo za šalo – malo za res:
Med.over.net je najbolje varovana javna skrivnost v Sloveniji. Ste se kdaj vprašali kaj neki vaš sodelavec tako vneto tipka in išče po računalniku? Potem pa greste mimo in vidite screen saver?
No, ja lahko, da je pravkar z vami pod drugim nickom klepetal na kakšnem forumu med.over.net-a. Ampak malo verjetno, da vam bo to povedal, ali pa vi njemu. Seveda, popolna anonimnost na med.over.netu je na prvem mestu.

Skratka, naša letna inventura 2004 nam je ponovno pokazala, da ustvarjalci spletnega portala skupaj s strokovnjaki in uporabniki delamo pravo stvar in da smo na pravi poti tudi v letu 2005. Delamo s srcem in srčnostjo ter veseljem. In to šteje. To je edino, kar šteje.

Dodatne info:
Primož Cimerman
e-mail: [email protected]
/* */

http://www.med.over.net/

Spletne ambulante


Sledite nam