fbpx

Otroci vedo, da ni vse rožnato kot v reklamah

arhiv

Majda Koren posluh za otroke ­ in mladino kaže na dva načina: kot osnovnošolska učiteljica in kot pisateljica. Za seboj ima zavidljiv opus knjig, pa…

Majda Koren posluh za otroke ­ in mladino kaže na dva načina: kot osnovnošolska učiteljica in kot pisateljica. Za seboj ima zavidljiv opus knjig, pa tudi nekaj nagrad, med njimi večernico in Levstikovo nagrado. Med slovenskimi pisatelji je nekaj posebnega zato, ker zelo spretno plemeniti literaturo s komunikacijskimi možnostmi, ki jih prinaša internet.

Kako vas je potegnilo v pisanje za otroke?

Moja strast do knjig se je začela v otroštvu, strašansko rada sem brala. Pri tem me je podpirala mama, ki mi je iz Pionirske knjižnice nosila kupe knjig. S pisateljevanjem sem se začela spogledovati kot najstnica, v srednji šoli sem namreč med poukom pisala dnevnik. Učiteljice so mislile, da si zapisujem učno snov, jaz pa sem bila z mislimi čisto drugje, v resnici sem v zvezčič pisala dolge ljubezenske zgodbe. To me je pripeljalo do študija novinarstva na FSPN, ki sem ga po šestih mesecih opustila. Sledilo je rojstvo prvega sina in poklicne ambicije sem morala prilagoditi dejstvu, da imam majhnega otroka. Odločila sem se za študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti. Imela sem nekaj čudovitih profesorjev, med njimi profesorico Marjano Kobe, pri kateri sem diplomirala iz mladinske književnosti. Pripomogla je k temu, da sem spoznala veliko pesnikov in pisateljev tistega časa, denimo Daneta Zajca, kar se mi je zdelo bolj imenitno, kot če bi spoznala Rolling Stonse. Edini logični nadaljnji korak po končani fakulteti ­ je bil pisanje zgodb za otroke.

Vir: delo.si

Več informacij o potrebah otrok in staršev preberite na forumu Vzgoja otrok in družine na >>


Sledite nam