fbpx

Prostovoljni umik in odpoklic DM negovalne kozmetike za otroke – alverde Molkemichel

arhiv

Drogerija DM izvaja prostovoljni umik in odpoklic negovalne kozmetike za otroke blagovne znamke alverde Molkemichel. Izdelek ni prestal mikrobioloških testiranj, saj vsebuje povečano število bakterij…

Drogerija DM izvaja prostovoljni umik in odpoklic negovalne kozmetike za otroke blagovne znamke alverde Molkemichel. Izdelek ni prestal mikrobioloških testiranj, saj vsebuje povečano število bakterij Enterobacter gergoviae, zato ni skladen z veljavno zakonodajo.

Drogerija DM v svojem odpoklicu navaja, da lahko redna uporaba teh izdelkov na kožnih poškodbah povzroči okužbe z omenjeno bakterijo. Eventualne okužbe sicer niso življenjsko nevarne in se pojavljajo v redkih primerih. Konkretnih obolenj, do katerih lahko pride le v izjemnih primerih, glede na navedbe Drogerije DM, pri nas še ni bilo.

Drogerija DM svetuje, da se v primeru, da je izdelek že bil uporabljen in ima otrok rane, o izključitvi okužbe najbolje prepričati pri zdravniku. Zaradi okužbe se namreč lahko pojavijo naslednja obolenja: vnetje kože, okužbe sečil in vnetja oči.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije


Sledite nam