fbpx

Zaprtje oddelka za žilne bolezni Interne klinike zaradi izbruha črevesne nalezljive bolezni

arhiv

Od danes naprej so na omenjenem oddelku prepovedani obiski Včeraj, 27. decembra 2011, so v Službi za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra…

Od danes naprej so na omenjenem oddelku prepovedani obiski

Včeraj, 27. decembra 2011, so v Službi za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana dobili obvestilo higienika Kliničnega oddelka za žilne bolezni Interne klinike o pojavu večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo na njihovem oddelku. Stanje se je danes poslabšalo – trenutno je bolnih 27% bolnikov (15 od 56) in ena zaposlena.

Klinični oddelek za žilne bolezni Interne klinike smo zato začasno zaprli za nove sprejeme bolnikov. Odpustili bomo vse bolnike, ki ne potrebujejo akutne bolnišnične obravnave. “Do čimprejšnje in uspešne zajezitve epidemije na zgoraj omenjenem oddelku je do nadaljnjega potrebno strogo upoštevanje o prepovedi sprejemov, saj bomo le na ta načinu speli epidemijo omejiti v doglednem času,” je ob tem dejala Tatjana Mrvič, dr. med., svetovalka Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb.

Od danes so prepovedani vsi obiski na tem oddelku. O preklicu prepovedi obiskov vas bomo obvestili.

Za razumevanje se vsem že vnaprej zahvaljujemo.

 


Sledite nam