fbpx

Ključen je razvoj znanja v zdravstveni negi

arhiv

Ljubljana – V zdravstveni negi se pogosto sklicujejo na raziskave, po katerih bolj izobražene medicinske sestre pomembno vplivajo na izid zdravstvene obravnave, umrljivost, invalidnost pacientov…

Ljubljana – V zdravstveni negi se pogosto sklicujejo na raziskave, po katerih bolj izobražene medicinske sestre pomembno vplivajo na izid zdravstvene obravnave, umrljivost, invalidnost pacientov in napake pri delu pa se menda pogosteje pojavljajo pri manj izobraženih.

Je tudi v resnici tako?

V okviru sedanje polemike med različnimi profili, ki delujejo v okviru zdravstvene nege, je to le eno od vprašanj, na katera očitno še niso našli za vse sprejemljivega odgovora. Zagotovo pa bi se bilo treba vprašati, kje tičijo resnični in ključni izzivi za zdravstveno nego na Slovenskem.

V najvišjem strokovnem organu na tem področju, razširjenem strokovnem kolegiju (RSK) za zdravstveno nego, so prepričani, da se pravi izziv skriva v razvoju znanja v zdravstveni negi.

Po mnenju RSK, ki ga vodi Zdenka Kramar, sicer pomočnica direktorja za zdravstveno nego v Splošni bolnišnici Jesenice, se v javnosti v zadnjem času pojavljajo »neprimerne in enostranske izjave posameznikov, ki so se združili v iniciativni odbor nasprotnikov izobraževanja v zdravstveni negi«.

Vir: delo.si

Zapišite predloge, pohvale ali pobude za izboljšanje razmer v zdravstvu na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam