fbpx

S plesom nad osamljenost

arhiv

"Razlogov za osamljenost je veliko, prevladujejo pa ločitev, ovdovelost in osamosvojitev otrok," meni Darja Korenčan, sekretarka Društva Vrtnica. V prazničnem času osamljenost še bolj pride…

“Razlogov za osamljenost je veliko, prevladujejo pa ločitev, ovdovelost in osamosvojitev otrok,” meni Darja Korenčan, sekretarka Društva Vrtnica.

V prazničnem času osamljenost še bolj pride do izraza. A če se osamljeni ljudje začnejo med seboj združevati, lahko njihov svet postane lepši.

Vrtnica ponuja roko vsem osamljenim, ki so to postali iz različnih razlogov. Društvo s sedežem v Ljubljani šteje okoli petsto članov iz vse Slovenije. “Namen ustanovitve društva je pomagati osamljenim v družbo na prijeten način, ki je pri nas ples. Že glasba v nas prebudi prijetne občutke, ko se pa zavrtiš po parketu, je še lepše. Mnogo je ljudi, ki bi radi plesali, tako žensk kot moških, toda ker nimajo plesnega partnerja, vse ostane pri želji. K nam pa prihajajo moški in ženske posamezno in vedo, da bodo lahko našli soplesalca ali soplesalko.

Eno izmed pravil je namreč tudi to, da so plesne runde kratke in da vsako drugo rundo volijo plesalke. Torej imamo vsi enake možnosti za izbiro soplesalca. Med odmori se vrti tišja glasba, ki je primerno ozadje za pogovor in tako prijetno mine večer, ki ti da nov polet za naprej,” opisuje Darja Korenčan.

Vir: Gorenjski Glas

Obiščite virtualno ropotarnico dobrih idej. Vabljeni na forum Skrinjica idej!


Sledite nam