fbpx

Če ne moreš voditi sebe, ne moreš voditi drugih

arhiv

John Farrer: Čustvene inteligence se ne naučiš v nekaj urah, dnevu, dveh ali v enem tednu, naučiš se je skozi čas »Notranja trdnost je verjetno…

John Farrer: Čustvene inteligence se ne naučiš v nekaj urah, dnevu, dveh ali v enem tednu, naučiš se je skozi čas

»Notranja trdnost je verjetno edina dolgoročna in prava metoda, ki nas učinkovito zaščiti pred primežem izgorelosti, usposobi za kreativno delovanje v krizi in nas nauči, da jo dojemamo realno – kot poslovni izziv, in ne kot bitko,« pravi britanski svetovalec John Farrer.

V zadnjem času se svet zelo hitro spreminja. Tudi v voditeljstvu nekateri stari recepti ne delujejo več. Kateri ključni elementi voditeljstva se po vaše spreminjajo?

Menim, da se ključni elementi voditeljstva ne spreminjajo. Že od nekdaj so enaki. Spreminja se okolje, v katerem delujejo voditelji, in jih postavlja pred neke vrste test. Tempo sprememb je tako hiter, da na dan prihajajo slabosti voditeljstva. Zato postaja vse bolj pomemben razvoj voditeljstva kot nabora različnih veščin. Spremenili so se njegovi klasični modeli. Ko govorimo o voditeljstvu na splošno, o izzivih, pa se ni nič spremenilo. Spremenile so se teorije o voditeljstvu. Začele so se iskati kvalitete, to so tako imenovani pristopi kakovosti.

Vir: delo.si

Vabljeni k izmenjavi mnenj in izkušenj na forum Čustvena inteligenca na >>


Sledite nam