fbpx

Sveže smernice za trženje alkoholnih pijač za odgovornost in skrb za otroke

arhiv

Ljubljana – Mednarodni center za alkoholno politiko, ki zastopa 11 vodilnih svetovnih proizvajalcev alkoholnih pijač, je sprejel smernice za odgovorno trženje alkoholnih pijač, so sporočili…

Ljubljana – Mednarodni center za alkoholno politiko, ki zastopa 11 vodilnih svetovnih proizvajalcev alkoholnih pijač, je sprejel smernice za odgovorno trženje alkoholnih pijač, so sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice. Smernice obsegajo odgovorno trženje in potrošnjo, vidike zdravja in varnosti, skrb za otroke ter načine prikazovanja učinkov alkohola.

Smernice med drugim določajo, da mora biti tržno komuniciranje alkoholnih pijač legalno, dostojno in pošteno, ne sme uporabljati tematik ali podob, ki bi lahko bile žaljive, zaničevalne ali poniževalne. Prav tako mora biti v skladu z nacionalnimi pravili, spoštovati mora človeško dostojanstvo in integriteto ter ne sme biti povezano z nasilnim, nezakonitim ali družbeno nekoristnim vedenjem ter z drogami. Prikazovati mora zgolj zmerno in odgovorno uživanje alkoholnih pijač polnoletnih oseb.

Vir: dnevnik.si

Neizmerljivo je trpljenje, ki ga povzroča alkohol. Vabljeni k posvetu na forum Alkohola na >>


Sledite nam