fbpx

Do zasvojenosti lahko privede že eksperimentiranje

arhiv, Zasvojenosti

Eksperimentiranje mladih z različnimi snovmi morda še ni zasvojenost, pomeni pa tveganje, da bo pozneje prišlo do nje, meni Marijana Kašnik Janet z ZZV-ja Ravne…

Eksperimentiranje mladih z različnimi snovmi morda še ni zasvojenost, pomeni pa tveganje, da bo pozneje prišlo do nje, meni Marijana Kašnik Janet z ZZV-ja Ravne na Koroškem.

Z globalizacijo narašča ponudba mamil, pojavljajo se novi načini jemanja, cene padajo, mladi pa so do mamil precej strpni, saj pogosto mislijo, da to ni nič hudega, je pojasnila Kašnik Janetova.

A med mladostniki po njenih besedah vedno bolj naraščajo “virtualne” zasvojenosti – računalniške igre, internet, socialna omrežja, prenosni telefoni, manj pa televizija, pojasnjuje strokovnjakinja z Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ravne na Koroškem.

Morda preveč popustljivi

Starši mladostnikov se večinoma trudijo, da bi preprečili težave pri svojih otrocih, a so včasih malo preveč tolerantni do eksperimentiranj, pravi. Na primer premalo resno jemljejo uporabo. Priznava pa, da “ni tako preprosto”.

Vir: rtvslo.si

Kako iz omame ponovno v življenje? Posvetujte se na forumu Zasvojenost – začaran krog na >>


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?