fbpx

Zdravstvena blaganja letos za posameznega zapornika odštela dobrih 1.100 evrov

arhiv

Ljubljana – Za zdravje zapornikov od januarja 2009 skrbi zdravniško osebje iz javnih zdravstvenih domov, ki v desetih slovenskih zaporih deluje nekajkrat na teden po…

Ljubljana – Za zdravje zapornikov od januarja 2009 skrbi zdravniško osebje iz javnih zdravstvenih domov, ki v desetih slovenskih zaporih deluje nekajkrat na teden po nekaj ur.

Tako je letos zdravstvena blagajna za posameznega zapornika odštela že dobrih 1.100 evrov, na leto pa stroški znesejo 1.200 evrov na zapornika, pri čemer stroški bolnišničnega zdravljenja niti niso vključeni. Za primerjavo, nezaposleni, ki jim zavarovanje plačuje občina, isto dobijo za sedemkrat manj denarja.

Ekonomisti in poznavalci delovanja sistema javnega zdravstva v teh pavšalih vidijo negospodarno plačevanje zdravstvene oskrbe. Po njihovem mnenju je plačevanje pavšalnih zneskov in ne dejansko opravljenih zdravstvenih storitev posameznim zdravstvenim zavodom za tako majhno število zavarovancev, torej zapornikov, neprimerno in da je plačana storitev precenjena.

Vir: dnevnik.si

 

Vabljeni k oddaji mnenja na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam