fbpx

Je moj otrok zasvojen z internetom?

arhiv, Zasvojenosti

Ljubljana – Debata o varnosti interneta in primernosti tehnoloških izdelkov za otroke že dolgo razvnema starše, učitelje in druge (ne)zainteresirane stranke. Naj ima otrok v…

Ljubljana – Debata o varnosti interneta in primernosti tehnoloških izdelkov za otroke že dolgo razvnema starše, učitelje in druge (ne)zainteresirane stranke. Naj ima otrok v osnovni šoli mobilni telefon ali ne? Je tehnologija za otroke zlo ali neizbežno dejstvo? Je moj otrok zasvojen z internetom?

Je smotrna uporaba, je pretirana uporaba in je odvisnost. “V zadnjem času so nekemične odvisnosti v velikem porastu, največ pa je zasvojenih z internetom in s spletnim pokrom. Poleg tega opažamo nepravilno uporabo facebooka, ki ima lahko težke posledice,” ugotavlja Miha Kramli, ki v novogoriškem zdravstvenem domu vodi ambulanto za odvisnike ter delavnice o nevarnosti novih tehnologij med slovenskimi učenci in dijaki.

Ker otroci dobijo prvi računalnik, prvi mobilni telefon in prvo video igro doma, je pomembno, da se doma naučijo tudi dela z novimi tehnologijami in odnosa do njih. Tu pa nastopijo težave staršev, ki niso vedno kos vsem nalogam.

Vir: dnevnik.si

Kako iz omame ponovno v življenje? Več na forumu Zasvojenost – začaran krog na >>


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?