fbpx

Moški včasih želijo, da pobudo prevzame ženska

arhiv

Čeprav stereotip o moških pravi, da so vedno pripravljeni na seks, realnost včasih poda drugačno sliko. Nemalokrat se zgodi, da je ženska v razmerju bolj…

Čeprav stereotip o moških pravi, da so vedno pripravljeni na seks, realnost včasih poda drugačno sliko. Nemalokrat se zgodi, da je ženska v razmerju bolj zagreta za seks kot moški, le da tega morda ne pokaže, ker meni, da mora pobudo za seks vendarle dati moški. Toda mnogi moški se s tem ne bi strinjali. Izkušnje družinskih terapevtov namreč kažejo, da moški včasih verjamejo, da bi morale v primeru njihove zadržanosti v spolnosti pobudo prevzeti ženske.

Odnos do spolnosti se razlikuje od posameznika do posameznika. Nekateri so zelo odprti, medtem ko so drugi v spolnosti zelo zadržani. Odnos do spolnosti se lahko spreminja tudi pri vsakem posamezniku. So obdobja, ko je spolnosti zelo naklonjen, in obdobja, ko si spolnosti ne želi prav močno. Spremembe so lahko povezane tako z nedavnimi izkušnjami v spolnosti kot tudi s številnimi drugimi dejavniki, kot na primer stresom v službi, utrujenostjo zaradi številnih zasebnih obveznosti ali nesoglasij v partnerskem odnosu.

Družinski terapevti pravijo, da se moški včasih počutijo, kot da je v njih nekaj zataknjeno. Takrat lahko ženska pobuda v njih premakne ta zatič in poskrbi, da k spolnosti ponovno pristopijo željno in sproščeno. Seveda ni nujno, da se bo moški odzval že na prvo pobudo. Morda se bo celo zgodilo, da se moški na pobudo sploh ne bo odzval. A družinski terapevti opozarjajo, da je vseeno vredno poskusiti. Če se moški na pobudo odzove, se namreč v razmerje ponovno vrne zadovoljujoča spolnost. Če se ne odzove niti na večkratno žensko pobudo, pa je to lahko opozorilo, da so težave v razmerju globlje in niso vezane samo na spolnost. Tudi v tem primeru je koristno, če tovrstno opozorilo pride čim prej, saj lahko tako partnerja začneta težave reševati, še preden pomembneje vplivajo na njun odnos.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam