fbpx

Stres v službi

arhiv

Ko razum popusti, poletijo stoli, lahko pa tudi vi z vašega delovnega mesta Zagreb – Služba predstavlja stres kar 70 odstotkom zaposlenih, večinoma, v kar…

Ko razum popusti, poletijo stoli, lahko pa tudi vi z vašega delovnega mesta

Zagreb – Služba predstavlja stres kar 70 odstotkom zaposlenih, večinoma, v kar 66 odstotkih, so za to krivi nadrejeni. Sledeč raziskavi, šefi na Hrvaškem, poroča Večernji.hr, ne sprejemajo drugega mišljenja v več kot polovici primerov, podrejene zasipajo z nerealno količino dela, za katerega pričakujejo, da je opravljeno v nerazumnem času, vsak peti je obseden z nadzorom, še nekaj pa jih pade na testu pri svojih delavcih, ker so preprosto – nevedneži.

Gre za ocene raziskave, ki jo je pri naši sosedi izvedel portal MojPosao, ki je anketiral 500 delavcev.

Naučiti osla živeti brez hrane

“Hrvaška je še vedno v času velikih sprememb glede vrednosti in pogleda na delavsko kulturo. Ljudje menijo, da je treba njihov poslovni angažma prilagoditi osebnim zadevam. To je v popolnem nasprotju z zahtevami menedžerjev, ki z namenom biti konkurenčni na tržišču pred zaposlene postavljajo vse več dela in vedno višje zhteve. Gre za paradoksalno, pat situacijo. Plače so majhne, obveznosti vse večje,” razlaga psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić. ”Obstajao poslovodje, ki poskušajo to, kar je poskušal tisti, ki je hotel osla naučiti, živeti brez hrane. Osel je seveda poginil in prav tako delavec ne more črpati energija in motivacije, če nazaj ne dobi primerne nagrade.”

Vir: dnevnik.si

Zaupajte svoje izkušnje in povprašajte za nasvet na forumu Antistresne strategije na >>


Sledite nam