fbpx

Svet pacientov UKCL izrazil zaskrbljenost nad stavko v enotah intenzivnih terapij

arhiv

Svet pacientov UKCL izrazil zaskrbljenost nad stavko v enotah intenzivnih terapij III Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Svet pacientov UKCL je na današnji redni seji izrazil…

Svet pacientov UKCL izrazil zaskrbljenost nad stavko v enotah intenzivnih terapij III Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana

Svet pacientov UKCL je na današnji redni seji izrazil zaskrbljenost nad dejstvom, da stavka v enotah intenzivne terapije III Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana še vedno poteka.

V omenjenih enotah se zdravijo najtežji bolniki, ki za svoje zdravljenje potrebujejo stabilno in mirno okolje, stavka pa po mnenju članov Sveta pacientov med paciente in zaposlene po nepotrebnem vnaša nemir.

Ob dejstvu, da je Vlada RS na današnji seji sprejela aneks h kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi, ki prinaša strokovno utemeljene sistemske rešitve za zaposlene v zdravstveni negi, menimo, da bi morala Sindikat KC in vodstvo UKC nemudoma doseči vsaj začasno prekinitev stavke in nato doseči dogovor, ki bi delo v enotah, kjer se zdravijo najtežji bolniki, vrnil v običajne okvire. »Vsekakor podpiramo zaposlene v njihovih zahtevah, da za določeno delo dobijo ustrezno plačilo. Vendar se nam ne zdi prav, da so resnično bolni pacienti v enotah intenzivne terapije III ujetniki sindikalnih zahtev«,  so poudarili na Svetu pacientov.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana
 

 


Sledite nam