fbpx

Zobozdravstvo pred resničnimi izzivi

arhiv

Osnova za plačevanje zobozdravstvenih storitev je še vedno tri desetletja stara zelena knjiga, čeprav so se metode in materiali v stomatologiji v tem času spremenili…

Osnova za plačevanje zobozdravstvenih storitev je še vedno tri desetletja stara zelena knjiga, čeprav so se metode in materiali v stomatologiji v tem času spremenili skoraj do neprepoznavnosti.

»V času ministrovanja zadnjih nekaj ministrov za zdravje ni bilo poglobljene obravnave ključnih tem v zobozdravstvu. In to ni dobro. Upokojil sem se pred 13 leti; takrat sem opustil tudi funkcijo nacionalnega koordinatorja za oralno zdravje. Lahko pa povem, da smo se do takrat na pristojnem ministrstvu, skupaj z generalnim direktorjem ZZZS, vedno brez težav pogovarjali in dogovarjali o aktualnostih na tem področju. Res pa je, da so vedno obstajala področja, ki so jih ministri obravnavali prednostno,« ugotavlja prof. dr. Vito Vrbič, ki je lani prejel red za izredne zasluge na področju preventivne in raziskovalne dejavnosti v slovenskem zobozdravstvu.

Vir: delo.si

Izberite forum, ki ustreza vašim težavam iz mape forumov Stomatologija na >>


Sledite nam