fbpx

Delo od doma ima prednosti in slabosti

arhiv

Pravila evropske komisije določajo standarde in predpisujejo zahteve, ki jim mora ustrezati sodobno delovno okolje Velik delež obremenitve in stresa izhaja iz delovnega in poslovnega…

Pravila evropske komisije določajo standarde in predpisujejo zahteve, ki jim mora ustrezati sodobno delovno okolje

Velik delež obremenitve in stresa izhaja iz delovnega in poslovnega okolja oziroma je z njim neposredno povezan. Veliko ljudi se zato navdušuje nad delom v domačem, dobro znanem, bolj obvladljivem, prijetnem in prijaznem okolju. Statistike pričajo, da poklicno aktivni posamezniki – zlasti ljudje v samostojnih in neodvisnih, kreativnih poklicih – poskušajo svoje delo opravljati kar doma, v neformalnem, človeku ljubem, (vsaj navidezno) bolj ležernem in umirjenem okolju.

Tako zlasti v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji pa tudi v bližnji Nemčiji, Avstriji in Italiji vse bolj narašča število “pisarn na domu”, s čimer odpade vsakodnevna vožnja na delo (zmanjša se gneča na cestah, onesnaženje okolja, naglica, nervoza, prometne konice, stroški za prevoz in čas, ki ga človek prebije v avtu, avtobusu, vlaku…). Slaba stran dela od doma pa je, da posameznik tako izgubi stik s svetom, s stroko in socialnim okoljem, zato je tovrstna možnost primerna le za posameznike z ustreznimi značajskimi potezami, delovnimi in življenjskimi navadami, trdnimi nameni, železno voljo in zdravimi ambicijami.

Vir: dnevnik.si

 

 


Sledite nam