fbpx

V spolnosti včasih pomaga tudi, če se povsem nehate truditi

arhiv

Tako kot na vseh drugih področjih življenja se tudi v spolnosti lahko pojavijo težave. Na eni strani so lahko povezane z nesoglasji v partnerskem odnosu…

Tako kot na vseh drugih področjih življenja se tudi v spolnosti lahko pojavijo težave. Na eni strani so lahko povezane z nesoglasji v partnerskem odnosu in omajano samozavestjo enega ali obeh partnerjev , na drugi strani pa so lahko tudi posledica različnih zdravstvenih težav, na primer motnje erekcije.

Ko so težave v spolnosti povezane z zdravstvenimi težavami, je nujna pomoč zdravnika. Motnja erekcije in druge zdravstvene težave, ki vplivajo na spolnost, le redko izginejo same od sebe. Pri težavah, ki so posledica omajane samozavesti partnerjev, pa včasih pomaga že, če se partnerja preprosto nehata truditi. Nenavadno? Vsekakor, toda obstaja razlaga.

Partnerja se včasih preprosto preveč trudita, da bi bilo v postelji  vse popolno. Zato se spolnosti ne moreta predajati sproščeno. Njuni telesi sta napeti in učinek njunega truda je ravno nasproten od želenega. Moški se včasih zaradi prevelikih pričakovanj soočijo celo z motnjo erekcije, ki je sicer v približno 80 odstotkih primerov posledica drugih zdravstvenih težav.

Samozavest obeh partnerjev pri teh neljubih pripetljajih stalno upada in težave se lahko kmalu še poglobijo. Zato velja, da je najboljša spolnost spontana spolnost. Seveda tudi tako ne bo vedno vse idealno, toda v spontanem in sproščenem vzdušju partnerja morebitnih ovir v spolnosti skorajda ne opazita in jih preskočita pravzaprav mimogrede.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam