fbpx

Vabilu ministrstva za zdravje za skupno nakup zdravil se je odzvala večina bolnišnic

arhiv

Ljubljana – Ministrstvo za zdravje je v sredo objavilo skupno javno naročilo za nakup zdravil za potrebe bolnišnic. Povabilu ministrstva se je odzvala velika večina…

Ljubljana – Ministrstvo za zdravje je v sredo objavilo skupno javno naročilo za nakup zdravil za potrebe bolnišnic. Povabilu ministrstva se je odzvala velika večina bolnišnic. Ocenjena vrednost javnega naročila na letni ravni znaša 66,877 milijona evrov. Po ocenah ministrstva bo skupno javno naročilo prineslo prihranek v višini šest milijonov evrov.

Vrednost javnega naročila predstavlja 60 odstotkov vseh stroškov za zdravila v bolnišnicah v Sloveniji v letu 2010. Predvideni finančni učinki oz. prihranki pa se bodo po napovedih ministrstva pokazali v drugi polovici prihodnjega leta. Sporazum za nakup zdravil, ki ga bo ministrstvo sklenilo s predvidoma šestimi proizvajalci zdravil, bo trajal štiri leta, je razvidno iz razpisne dokumentacije. Ocenjena vrednost na štiriletni ravni znaša okoli 267 milijonov evrov. Rok za oddajo ponudb je 19. december letos. Seznam zdravil v javnem naročilu vsebuje 95 učinkovin v 277 jakostih in farmacevtskih oblikah. Projekt je potrdil tudi Strateški svet za zdravila, so navedli na ministrstvu za zdravje. Kot še navajajo, je glavni namen razpisa optimizacija porabe javnih sredstev za zdravila v bolnišnicah, vzpostavitev nediskriminatornosti med ponudniki zdravil (proizvajalci zdravil ter veletrgovci z zdravili), ter večje konkurence med njimi.

Vir: dnevnik.si

 


Sledite nam