fbpx

Del laboratorijev IVZ se bo selil pod okrilje ZZV Maribor

arhiv

Ljubljana – Svet Inštituta za varovanje zdravje (IVZ) je danes podprl predlog ministrstva za zdravje, da se del laboratorijske dejavnosti izpod okrilja IVZ prenese na…

Ljubljana – Svet Inštituta za varovanje zdravje (IVZ) je danes podprl predlog ministrstva za zdravje, da se del laboratorijske dejavnosti izpod okrilja IVZ prenese na Zavod za zdravstveno varstvo Maribor. Temu pa nasprotujejo zaposleni v laboratorijih, menijo, da gre pri tem za načrtno izčrpavanje laboratorijev pod krinko kasnejše privatizacije.

Zaradi ponavljajoče se izgube laboratorijske dejavnosti, ki deluje znotraj IVZ, je ministrstvo za zdravje, kot ustanovitelj zavoda, predlagalo, da se del te dejavnosti pridrži Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Maribor.

Kot je dejala predsednica sveta zavoda Mojca Gruntar Činč (ministrstvo za zdravje), je to najbolj optimalna možnost, saj bi se s tem zadržala delovna mesta zaposlenih v laboratorijih, dejavnost pa bi se nadaljevala in razvijala vnaprej. Tako bo del zaposlenih (okoli 50), ki bi v prihodnje deloval v okviru ZZV Maribor, po njenih zagotovilih ohranil enake pravice, kot jih imajo na IVZ. Poleg tega bi na ministrstvu ustanovili nadzorno komisijo, ki bi zagotavljala transparentnost tega prenosa.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam