fbpx

Ne poslušajte med vožnjo

arhiv

Najbolj sproščujoča kadarkoli ustvarjena pesem Ljubljana – Pesem, ki so jo prav z namenom sproščanja ustvarili glasbeniki in različni strokovnjaki je tako učinkovita pri uspavanju…

Najbolj sproščujoča kadarkoli ustvarjena pesem

Ljubljana – Pesem, ki so jo prav z namenom sproščanja ustvarili glasbeniki in različni strokovnjaki je tako učinkovita pri uspavanju človeka, da vse voznike motornih vozil opozarjajo, naj je ne poslušajo med vožnjo. Je bolj sproščujoča od masaže, sprehoda ali skodelice čaja, trdijo raziskave.

Pesem Weightless, torej Breztežen, upočasni vaše dihanje in zmanjša delovanje možganov do te ravni, da si je zaslužila naslov ”najbolj sproščujoče pesmi kadarkoli ustvarjene”. Osem minut dolg posnetek je tako učinkovit pri uspavanju, da so celo opozorili vse voznike, naj ga ne poslušajo med tem ko vozijo.

Glasbena skupina je sodelovala s terapevti in od njih dobila nasvete, kako ustvariti najbolj učinkovito harmonijo, ritem in base. Rezultat pa so neverjtni učinki na fizično stanje človeka. Upočasni bitje srca, zniža krvni pritisk in znižuje nivo stresnega hormona kortisola v krvi.

Znanstveniki so pesem predvajali 40 ženskam in ugotovili, da jih bolj učinkovito sprošča, kot pa pesmi glasbenikov kot so Enya, Coldplaya ali celo Mozart. Študija, ki jo je sicer sponzoriral proizvajalec mil za penečo kopel ter prhanje, Radox Spa, je ugotovila, da je pesem celo bolj učinkovita od masaže, sprehoda ali pa skodelice čaja.

Vir: dnevnik.si

 

 

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Vabljeni na forum Varna pot na >>


Sledite nam