fbpx

Vseevropska protikadilska kampanja Ex kadilci so zmagovalci, nosi tudi slovenski pečat

arhiv

Evropska komisija je v letošnjem letu pričela z novo protikadilsko kampanjo, s katero želi kadilce spodbuditi, da opustijo ali zmanjšajo kajenje saj tretjina Evropejcev še…

Evropska komisija je v letošnjem letu pričela z novo protikadilsko kampanjo, s katero želi kadilce spodbuditi, da opustijo ali zmanjšajo kajenje saj tretjina Evropejcev še vedno redno kadi, veliko pa jih še vedno umira zaradi bolezni, povezanih s kajenjem. To ni le tragedija za človeštvo, temveč tudi velika zdravstvena in socialno-ekonomska težava, saj močno obremenjuje javne zdravstvene sisteme in Evropi jemlje delavce, ki bi morali poganjati konkurenčnost v teh za gospodarstvo težkih časih.

Namen kampanje „Ex-kadilci so zmagovalci“, katere druga faza se je pričela prejšnji teden, predstavljena pa je bila junija letos, je namreč pomagati 25- do 34-letnikom, da opustijo to nezdravo navado, oziroma se še naprej izogibajo tobaku in postanejo „zmagovalci“ v svojem življenju brez kajenja. »Zmagovalec«  namreč promovira pozitivne strani življenja brez tobaka, ki vključujejo boljše zdravje, boljšo socialno interakcijo, več denarja in seveda boljšo kakovost življenja.

Vir: exsmokers.eu

 

Želite prenehati kaditi? Posvetujte se na forumu Kajenje na >>


Sledite nam