fbpx

Zaradi finančnih težav ljudje skrbi pogosteje utapljajo v alkoholu

arhiv

Miami – Izsledki najnovejše raziskave trdijo, da v času finančnih in gospodarskih kriz ljudje popijejo več alkoholnih pijač. Raziskava tako pod vprašaj postavlja vse ugotovitve…

Miami – Izsledki najnovejše raziskave trdijo, da v času finančnih in gospodarskih kriz ljudje popijejo več alkoholnih pijač. Raziskava tako pod vprašaj postavlja vse ugotovitve preteklih let, ki so javnost skušale prepričati, da padec gospodarske konkurenčnosti vpliva na zmanjšanje zlorabe alkohola.

Raziskavo so izdelali raziskovalci Univerze v Miamiju. Vanjo so vključili več kot 43.000 ljudi, raziskava pa je potekala med letoma 2001 in 2005. Njen cilj je bil ugotoviti povezanost med tveganim pitjem in stopnjo brezposelnosti v državi, poroča Time. Raziskava je bila izvedena pred trenutno finančno krizo, a  v obdobju nihanja državnih ekonomij, zaradi česar so znanstveniki lahko različne ekonomije tudi primerjali med seboj.

Vodja raziskave Michael French, direktor zdravstveno-ekonomskih raziskav na Univerzi v Miamiju, je razkril, da je omenjena raziskava prva, ki znanstveno dokaže, da se ljudje kljub manjšemu dohodku ne odpovedo kozarčku ali dvema. Time navaja, da so študije preteklih let trdile ravno obratno. Zaradi visoke cene alkohola naj bi se mu ljudje v času kriz odpovedali.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam