fbpx

Izzivi ob 150 letnici zdravniškega društva

arhiv

Ljubljana – Slovensko zdravniško društvo je ena najstarejših in najprepoznavnejših organizacij civilne družbe ne le na Slovenskem, ampak tudi v srednjeevropskem prostoru. Danes bodo zdravniki…

Ljubljana – Slovensko zdravniško društvo je ena najstarejših in najprepoznavnejših organizacij civilne družbe ne le na Slovenskem, ampak tudi v srednjeevropskem prostoru. Danes bodo zdravniki ob 150-letnici obstoja te svoje stanovske organizacije imeli skupščino, na kateri se bodo posvetili tudi vprašanju, ali so etične norme še vedno temelj zdravnikovega delovanja, zvečer pa dogajanje sklenili s slovesno akademijo. Predsednik društva prof. dr. Pavel Poredoš je pri tem za Delo spregovoril o ključnih izzivih v zdravništvu in zdravstvu.

Kakšna je zgodovinska popotnica društva in kateri so glavni problemi, na katere je treba odgovoriti tukaj in zdaj, in ne šele v bližnji prihodnosti?

Druženje v sklopu društva je bilo sprva resda bolj namenjeno izobraževanju, nato je intelektualna elita, združena v njem, v preteklosti pripomogla k pomembnim spremembam v družbi. Danes, ob še dveh drugih zdravniških združenjih, zbornici in sindikatu, so naše naloge obsežne in pomembne za razvoj stroke. Nadaljevali bomo podiplomsko izobraževanje, uskladiti želimo različna strokovna srečanja in opredeliti, katera med njima bodo prednostna pri pridobivanju točk za izobraževanje zdravnikov. V zadnjih letih smo pripravili več kot 40 novih programov specializacij. Pripravljamo nove smernice za obravnavo določenih bolezni, v katerih povzamemo novosti na tem področju in poskušamo odgovoriti na vprašanje, kako najbolj preprosto in racionalno, z najbolj preverjenimi, učinkovitimi in varnimi prijemi, priti do določene diagnoze.

Vir: delo.si

Kakšno je vaše mnenje o zdravstvu pri nas? Vabljeni na spletni forum Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam