fbpx

Slovenskemu Društvu za zdravje srca in ožilje je uspelo!

arhiv

V začetku leta so prijavili projekt pod nazivom »Ujemi ritem«, ki ozavešča javnost o nevarnostih atrijske fibrilacije v okviru globalne kampanje 1 poslanstvo 1 milijon….

V začetku leta so prijavili projekt pod nazivom »Ujemi ritem«, ki ozavešča javnost o nevarnostih atrijske fibrilacije v okviru globalne kampanje 1 poslanstvo 1 milijon.

V kampanji 1 mission 1million za ozaveščanje glede povezave med atrijsko fibrilacijo in možgansko kapjo je sodelovalo kar 184 projektov iz 36-ih držav celega sveta, med njimi dva projekta iz Slovenije.

Atrijska fibrilacija  je najpogostejša motnja srčnega ritma. Ljudje z atrijsko fibrilacijo imajo bistveno povečano tveganje za nastanek krvnih strdkov, kar povečuje tveganje možganske kapi. Atrijska fibrilacija je vzrok za 3 milijone možganskih kapi v svetu letno. Zavedanje o povezanosti možganske kapi z atrijsko fibrilacijo pa je še vedno izredno nizko. Sredstva, ki jih je prejelo slovensko društvo bodo pripomogla k višji ozaveščenosti javnosti.

1 mission 1 million je prva tovrstna globalna kampanja. Podprli so jo vodilni eksperti in organizacije s področja zdravja, vključno z AntiCoagulation Europe, Atrial Fibrillation Association, Stroke Alliance for Europe in The World Heart Federation, pod pokroviteljstvom družbe Boehringer Ingelheim.

Več o projektu preberite na: www.heartofstroke.com 

Vir: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Več o boleznih srca in ožilja preberite na forumu Kardiologija na >>


Sledite nam