fbpx

15.oktober Dan zdravih dojk

arhiv

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna bo  Dan zdravih dojk, 15. oktober, obležila z dogodkom na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se…

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna bo  Dan zdravih dojk, 15. oktober, obležila z dogodkom na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se bodo zbrale članice in  člani ter podporniki združenja Europa Donna. Mimoidoči jih bodo lahko spoznali, jih vprašali za nasvet ali z njimi samo poklepetali. Za prijetno vzdušje bo s svojim glasbenim nastopom poskrbela Jerca Mrzel.

Letošnji slogan  Dneva zdravih dojk je Izberi zdravo, s katerim v Europi Donni opozarjamo predvsem na pomen telesne dejavnosti v vsakdanjem življenju žensk, ki je pomembna pri preprečevanju tveganja za nastanek raka dojk. Dan zdravih dojk je umeščen v rožnati oktober, ki je sicer svetovni mesec boja proti raku dojk, ko se po vsem svetu vrstijo dejavnosti, povezane z ozaveščanjem o raku dojk, o pomembnosti zgodnjega odkrivanja, takojšnjega in učinkovitega zdravljenja ter celostne rehabilitacije.

Vabimo vas, da  se nam v soboto, 15. oktobra 2011, med 10. in 12. uro, tudi vi pridružite na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer vam bodo na voljo vse informacije o delovanju Europe Donne, članice in podporniki združenja za klepet ter rožnate pentlje, ki si jih boste lahko nadeli in s tem pomagali prizadevanjem Europe Donne pri ozveščanju o pomembnosti zdravega načina življenja in preventivnih pregledov dojk pri zgodnjem odkrivanju raka dojk,  takojšnjem in učinkovitem zdravljenju ter odlaganju nastanka bolezni na kasnejši čas.

Dopoldansko druženje bomo zaključili s skupno vadbo GYROKINESIS®  in  Iyengar joge – vadba za krepitev imunskega sistema FOR PINK.

Prisluhnite pozivu združenja in predsednici Europe Donne Mojci Senčar. Poskrbite za svoje zdravje in oktobrsko sobotno dopoldne preživite z nami.

Vir: Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna

 

Podrobnejše informacije o natečaju Rožnata dlan so dostopne v video vsebini na >>


Sledite nam