fbpx

Na odvzem krvi je prišlo 77 odstotkov vabljenih otrok iz Mežice in Črne

arhiv

Ravne na Koroškem – Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem je minula dva tedna organizirano izvajal odvzeme krvi tri- in devetletnih otrok iz zgornje…

Ravne na Koroškem – Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem je minula dva tedna organizirano izvajal odvzeme krvi tri- in devetletnih otrok iz zgornje Mežiške doline. Skupno so povabili 195 otrok, odziv pa je bil 77-odstoten. Celostni rezultati analiz vsebnosti težkih kovin v krvi, ki kažejo na uspešnost sanacijskih ukrepov v okolju, bodo znani konec oktobra.

Zavod za zdravstveno varstvo (ZZV) Ravne na Koroškem, ki izvaja zdravstveni del sanacijskih ukrepov za izboljšanje s težkimi kovinami obremenjenega okolja zgornje Mežiške doline, je vabila na odvzem krvi poslal 90 otrokom oz. njihovim staršem iz Črne na Koroškem in 105 otrokom iz Mežice.

Po zdajšnji podatkih se je na vabilo za odvzem krvi odzvalo 150 otrok, možno je, da pridejo še kakšni zamudniki, je STA pojasnil vodja programa sanacije zgornje Mežiške doline Matej Ivartnik iz ZZV Ravne.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam