fbpx

Vsak tretji z duševno motnjo

arhiv

Najpogosteje depresija, shizofrenija in blodnje Ljubljana – Trenutno ima duševno motnjo vsak sedmi Slovenec, vsaj enkrat v življenju pa jo bo imel vsak tretji Slovenec,…

Najpogosteje depresija, shizofrenija in blodnje

Ljubljana – Trenutno ima duševno motnjo vsak sedmi Slovenec, vsaj enkrat v življenju pa jo bo imel vsak tretji Slovenec, poudarjajo v Slovenskem združenju za duševno zdravje Šent. V ponedeljek ob svetovnem dnevu duševnega zdravja zato pripravljajo vseslovensko akcijo “Vsak tretji Slovenec … Preprečimo!”. Ob tem izpostavljajo pomen skrbi za duševno zdravje.

Z vseslovensko akcijo želijo javnost opozoriti na pomen duševnega zdravja in na preventivne ukrepe za preprečevanje pogostosti obolevanja, je povedala predsednica sveta uporabnikov Šenta Andreja Štepec.

Dostopnost do psihiatričnih storitev v Sloveniji je zelo neenakomerno porazdeljena, opozarjajo v Šentu. Skoraj polovica psihiatrov v Sloveniji je zaposlena v osrednjeslovenski regiji, je povedala Štepčeva in ob tem opozorila, da je v drugih regijah zaposlenih od dva do sedem psihiatrov. Dostopnost do storitev za duševno zdravje tako ni enaka za vse prebivalce Slovenije.

 

Obiščite spletni forum Ni zdravja brez duševnega zdravja in izvedeli boste več na >>


Sledite nam