fbpx

Za otroke zdravstvo preprosto ni več brezplačno

arhiv

Rajko Kenda: Na pediatriji nobenemu otroku nismo odrekli pomoči, tudi če je bil njegov oče zaposlen pri Hildi Tovšak. Ljubljana – Združenji za pravice bolnih…

Rajko Kenda: Na pediatriji nobenemu otroku nismo odrekli pomoči, tudi če je bil njegov oče zaposlen pri Hildi Tovšak.

Ljubljana – Združenji za pravice bolnih otrok in za državljanski nadzor zdravstvenega varstva Za Nas si prizadevata, da bi si slovenska država nehala zatiskati oči pred nedopustnimi anomalijami, zaradi katerih nekaterim otrokom ostajajo vrata zdravstvenih ustanov oziroma zdravniških ordinacij zaprta.

Že to, da sta v združenju za pravice bolnih otrok vodstvena predstavnika Pediatrične klinike Ljubljana – strokovni direktor prof. dr. Rajko Kenda in poslovna direktorica Biserka Marolt Meden, ki združenje vodi –, pove dovolj. Pa je glas civilne družbe pri nas že dovolj močan, da se bodo odgovorni vendarle zganili?

Združenje Za Nas je že novembra lani spodbujalo ministra za zdravje Dorjana Marušiča k pripravi sprememb zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju – tako da otrokom, tudi če njihovi starši iz kakršnega koli vzroka nimajo plačanih prispevkov, ne bi več odrekali zdravstvenih storitev. Zgodilo se ni nič.

Vir: delo.si


Sledite nam