fbpx

Teden dojenja v UKC Ljubljana

arhiv

V Sloveniji poteka teden dojenja od 1. do 7. oktobra 2011. Tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, v Porodnišnici Ljubljana potekajo ob tednu dojenja različne…

V Sloveniji poteka teden dojenja od 1. do 7. oktobra 2011. Tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, v Porodnišnici Ljubljana potekajo ob tednu dojenja različne aktivnosti. Gre za pobudo za imenovanje Novorojencem prijazne porodnišnice, ki jo v svetu vodita Svetovna zdravstvena organizacija in UNICEF.

Gordana Njenić, dipl.m.s.,babica, je ob tem dejala: »Zaposleni v Porodnišnici Ljubljana smo pripravili razstavni prostor v pritličju nove in stare porodnišnice, z informativnim gradivom od 3. oktobra 2011 naprej. V sklopu Šole za starše bo organizirano predavanje o nosečnosti, porodu in poporodnem obdobju, s poudarkom na dojenju«

Na predavanje v Šoli za starše so vabljene nosečnice, porodni spremljevalci in vsi, ki jih ta tema zanima. Začetek predavanj je ob 10.00, 16.00 in 18.00 uri v predavalnici Stare porodnišnice na Šlajmarjevi 3.

Svetovni teden dojena 2011 poteka pod geslom “PODPIRAM! – Dojenje, prva komunikacija,brez besed, a vendar močna. Je tudi 3-D doživetje, ki združuje okus, vonj in prijetno počutje.”

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana

Obiščite spletni forum Dojenje in izvedeli boste več na >>


Sledite nam