fbpx

Letošnji svetovni dan srca v znamenju skrbi za zdravje v družini

arhiv

Ljubljana – Danes obeležujemo svetovni dan srca, ki bo od letošnjega leta naprej vsako leto potekal 29. septembra, in ne več zadnjo nedeljo v septembru….

Ljubljana – Danes obeležujemo svetovni dan srca, ki bo od letošnjega leta naprej vsako leto potekal 29. septembra, in ne več zadnjo nedeljo v septembru. Letošnji svetovni dan je posvečen družini in spodbujanju preventivnih ukrepov za preprečevanje bolezni srca in ožilja.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je ob tem dnevu organiziralo raznorazne aktivnosti, ki so potekale ves september. Po vsej Sloveniji so potekali številni pohodi, organizirane vadbe, predavanja in koncerti.

Srčno-žilne bolezni v veliki meri izvirajo iz nezdravih življenjskih navad, kot so uživanje hitre prehrane, sladkih pijač ter slaba telesna pripravljenost, ki se jih otroci priučijo od svojih staršev, je na novinarski konferenci povedal predsednik društva Matija Cevc. Na večino dejavnikov tveganja za nastanek teh bolezni lahko pomembno vplivamo sami, zato se je treba osredotočiti na preventivo in spremeniti te navade, je dodal predsednik združenja kardiologov Miran Kenda.

Vir: delo.si

Obiščite spletni forum Kardiologija in izvedeli boste več na >>


Sledite nam