fbpx

Zdravje moških na stari celini

arhiv

Zdravje moških na stari celini: bistven je dober zdravnik Če bi bila življenjska doba 120 let, bi za rakom na prostati zbolel skoraj vsak moški…

Zdravje moških na stari celini: bistven je dober zdravnik

Če bi bila življenjska doba 120 let, bi za rakom na prostati zbolel skoraj vsak moški in večina bi jih tudi umrla.

V začetku letošnje pomladi se je na 26. letnem kongresu evropskega združenja za urologijo na Dunaju zbralo 14.000 udeležencev. Na enem izmed prejšnjih srečanj, posvečenih zdravju moških, smo slišali, da bi, če bi bila življenjska doba 120 let, za rakom na prostati zbolel skoraj vsak moški in večina bi jih zaradi tega tudi umrla.

Že danes pa je, tudi zaradi staranja prebivalstva, rak na prostati najpogosteje diagnosticirani rak pri moških. Ocenjujejo, da za njim zboli vsak šesti moški. »V Evropi živi več kot tri milijone ljudi z diagnosticiranim rakom prostate, 300.000 moških vsako leto izve, da ima to bolezen, 68.000 jih zaradi nje umre. Bolezen čedalje bolj obremenjuje družbo predvsem zato, ker je prebivalstvo čedalje starejše,« smo izvedeli od prof. dr. Louisa Denisa, direktorja onkološkega središča v Antwerpnu, ustanovitelja in tajnika organizacije Europa Uomo, evropske zveze organizacij za pomoč bolnikom, ki so zboleli za rakom na prostati.

Vir: delo.si


Sledite nam