fbpx

V rehabilitacijskem inštitutu Soča odprli prizidek

arhiv

V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča so v petek slavnostno odprli nov prizidek ambulantno-rehabilitacijske službe, ki bo odslej delovala na 2300 kvadratnih metrih. Gradnja novega objekta…

V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča so v petek slavnostno odprli nov prizidek ambulantno-rehabilitacijske službe, ki bo odslej delovala na 2300 kvadratnih metrih. Gradnja novega objekta je bila nujna, saj oddelek obravnava okoli 6000 bolnikov na leto in zabeleži 9700 obiskov, je povedal direktor inštituta Robert Cugelj.

Novi prostori v Soči bodo bolnikom zagotavljali ustreznejšo obravnavo ter rehabilitacijo v okviru najsodobnejših programov in opreme, kar, kot pravi Cugelj, zaradi prostorske stiske do sedaj ni bilo v celoti izvedljivo. Nov in prenovljen del inštituta, ki so mu nadeli ime Vijolica, vsebujeta sprejemni trakt, ambulantni in terapevtski trakt, v kletnih prostorih pa je tudi telovadnica.

Po Cugljevih besedah bodo novi prostori namenjeni bolnikom z nevrološkimi okvarami in okvarami mišično-kostnega sistema. Prostori jim bodo omogočili storitve primerne kakovosti in potreben osebni prostor, ki ga potrebujejo v procesu rehabilitacije. Že utečene načine delovanja bodo v okviru novih razmer tudi nekoliko razširili in izboljšali, je povedal Cugelj in dodal, da se obetajo novosti na področju rehabilitacije oseb s kronično bolečino in onkološkimi obolenji ter rehabilitacije po športnih poškodbah in oseb z okvarami križnih funkcij.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam