fbpx

Rutina ni nikoli razburljiva

arhiv

Vsakdo pozna občutek, ko določeno stvar počnemo zgolj iz navade. Čeprav nas je na začetku popolnoma navduševala in veselila, se je sčasoma navadimo. Sosledje dogodkov…

Vsakdo pozna občutek, ko določeno stvar počnemo zgolj iz navade. Čeprav nas je na začetku popolnoma navduševala in veselila, se je sčasoma navadimo. Sosledje dogodkov postane pričakovano, čustva otopijo in razburljivost ponikne. In spolnost pri tem ni izjema. Sčasoma se zaplete v rutinske vzorce, ki zmanjšujejo njeno razburljivost. Še vedno je dobra, a ne več tako fantastična, kot je bila na začetku razmerja. Zato je treba ves čas skrbeti, da spolnost ne postane preveč monotona in predvidljiva. Najboljši način, kako to storiti, je uvajanje novosti v spolno življenje. Pri tem je najboljše, če uporabite svojo domišljijo in ugotovite, kaj bi vama ustrezalo poskusiti, saj bo tako nova izkušnja najbolj edinstvena in samo vajina.

Če se slučajno ne morete domisliti ničesar novega, poskusite začeti z enim od naslednjih predlogov:

  • Če ste ljubitelj romantike, si preuredite spalnico v pravo ljubezensko zatočišče. Prižgite sveče, odišavite prostor z najljubšim vonjem, izberite glasbo, ki bo razvnela čustva in poskrbite še za kako malenkost, ki vas bo še dodatno razvajala.
  • Tisti bolj avanturistično razpoloženi lahko poskusijo spremeniti prizorišče spolnega odnosa. Poskusite se ljubiti še v kuhinji, v spalnici, pod tušem, na stopnišču in kjer koli drugje, kjer se vam zahoče.
  • Med spolnostjo poskusite uporabiti tudi kakšno »umazano« besedo, ki bo podžgala strast in vzburjenost.
  • Poskusite lahko tudi seks prek telefona.

Uvajanje novosti v spolno življenje blagodejno vpliva na celoten partnerski odnos. Ko se ne oklepamo več rutine in iščemo nov navdih v spolnem življenju, se s partnerjem neizogibno več pogovarjamo in mu zaupamo najbolj skrite želje. Tako spoznamo še kakšno njegovo lastnost, ki je bila do sedaj skrita, in se z njim še dodatno zbližamo.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam