fbpx

Moj otrok pa že ne ali kako starši izrazito podcenjujejo zlorabo alkohola in drog

arhiv

Detroit – Le malo staršev najstnikov, ki pijejo alkohol in kadijo marihuano, so s tem seznanjeni, kaže nova študija. Starši po drugi strani verjamejo, da…

Detroit – Le malo staršev najstnikov, ki pijejo alkohol in kadijo marihuano, so s tem seznanjeni, kaže nova študija. Starši po drugi strani verjamejo, da alkohol uživa več kot polovica petnajstletnikov (seveda med njimi ni njihovih otrok), poroča Live Science.

Le deset odstotkov staršev meni, da so njihovi najstniki v zadnjem letu poskusili alkohol, medtem ko za uživanje marihuane tako meni le pet odstotkov roditeljev, pravijo izsledki raziskave Univerze v Michiganu. Nizke številke niso skladne s številkami lanske raziskave iste univerze. Podatki namreč pravijo, da je 52 odstotkov petnajstletnikov povedalo, da so v zadnjem letu užili alkohol, marihuano pa je kadilo 29 odstotkov mladoletnikov.

“Obstaja velik razkorak med starševskim prepričanjem glede razširjenosti uporabe substanc in med tem, kaj so o taisti porabi povedali najstniki,“ je povedal raziskovalcev Bernard Biermann, sodelujoč v raziskavi. Večina staršev domneva, da njihovi otroci še niso poskusili alkohola ali drog, a hkrati dvomijo v “nedolžnost“ njihovih vrstnikov.

Vir: dnevnik.si

Spoznajte svet mladih s pomočjo foruma Mladi, ljubezen in spolnost na >>


Sledite nam