fbpx

Desetina prebivalcev Slovenije ne ve, kakšno vodo pije

arhiv

Celje – Kar desetina prebivalcev Slovenije ne ve, kakšno vodo pije, ker njihovo oskrbovalno območje ni vključeno v monitoring, odkriva strokovna publikacija Upravljanje voda v…

Celje – Kar desetina prebivalcev Slovenije ne ve, kakšno vodo pije, ker njihovo oskrbovalno območje ni vključeno v monitoring, odkriva strokovna publikacija Upravljanje voda v Sloveniji, ki jo je ta teden predstavila celjska Fit media. Urednik publikacije Jože Volfand je ob predstaviti poudaril, da takšne knjige o vodah Slovenija še ni imela.

Volfand je pojasnil, da je posebnost publikacije njena interdisciplinarnost in celovitost. Kar 41 strokovnjakov iz različnih institucij in vladnih organov v publikaciji informativno in analitično razkriva okoljske, zdravstvene, kmetijske in ekonomsko-energetske vidike upravljanja voda.

Stroka tako ocenjuje, da je samo 57 odstotkov prebivalstva Slovenije priključeno na kanalizacijsko omrežje in še manj, 46 odstotkov, na čistilne naprave za odpadno vodo. Še bolj zgovoren je podatek, kaj Sloveniji povzročajo poplave.

Vir: dnevnik.si

 


Sledite nam