fbpx

SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca

arhiv

Med 22. in 25. septembrom bo v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca '11 (SNC’11). Odvilo se bo izjemno mednarodno znanstveno srečanje z…

Med 22. in 25. septembrom bo v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca ’11 (SNC’11). Odvilo se bo izjemno mednarodno znanstveno srečanje z odličnimi predavanji, simpoziji in drugimi predstavitvami znanstvenih dosežkov.

Program konference, v katerem bo 9 vrhunskih plenarnih predavanj, 15 tematskih simpozijev in okoli 200 dodatnih znanstvenih predstavitev, bo spremljalo več izvrstnih dogodkov, o katerih želimo obvestiti novinarje in  širšo javnost:

Nova spoznanja in metode raziskovanja možganov pred raziskovalce in širšo družbo postavljajo mnoge etične izzive, o katerih bodo razpravljali strokovnjaki in v posvet vključili tudi vprašanja iz avditorija. Zaradi mednarodne narave dogodka bo posvet potekal v angleščini.

SNC’11 bo edino letošnje evropsko nevroznanstveno srečanje, ki ga podpira Zveza evropskih nevroznanstvenih društev (FENS), in kot tako najpomembnejši evropski nevroznanstveni dogodek v tem letu. Pomemben prispevek konferenci je dala tudi Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in tako podprla prizadevanja SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost, za razvoj nevroznanosti v Sloveniji in regiji, saj SiNAPSA pripravlja SNC’11 v sodelovanju z italijanskimi kolegi iz Trsta in hrvaškimi iz Zagreba. SNC’11 in pridružene dogodke so podprli tudi SAZU, Medicinska fakulteta UL in številni sponzorji.

Vir: SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost

 


Sledite nam