fbpx

SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca 2011

arhiv

Med 22. in 25. septembrom bo v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca '11 (SNC’11). Odvilo se bo izjemno mednarodno znanstveno srečanje z…

Med 22. in 25. septembrom bo v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala SiNAPSINA nevroznanstvena konferenca ’11 (SNC’11).

Odvilo se bo izjemno mednarodno znanstveno srečanje z odličnimi predavanji, simpoziji in drugimi predstavitvami znanstvenih dosežkov. Program konference bo spremljalo več zanimivih dogodkov – od Izobraževalne delavnice o nevroznanosti čustvovanja, namenjene predvsem specializantom nevrologije, psihiatrije in psihologije, prek tečaja za specialiste na področju elektromiokardije in ultrazvoka živcev in prvega ljubljanskega Foruma mladih nevroznanstvenikov,  namenjenega predvsem dodiplomskim študentom, ki jih mika poklic nevroznanstvenika.

Prvi dan konference, četrtek, 22. september, prinaša tudi širši javnosti namenjen interdisciplinarni posvet o etičnih izzivih, ki jih pred raziskovalce in širšo družbo postavljajo nova spoznanja in metode raziskovanja človeških možganov. O temah, kot so trening uma, branje misli ter eksperimenti na ljudeh in živalih, bodo spregovorili strokovnjaki iz različnih področij. Po okrogli mizi bo priložnost za vprašanja poslušalcev.

Konferenca in spremljajoči dogodki bodo potekali v angleškem jeziku. SNC’11 bo edino letošnje evropsko nevroznanstveno srečanje, ki ga podpira Zveza evropskih nevroznanstvenih društev (FENS). Konferenco pripravlja skupina slovenskih nevroznanstvenikov v sodelovanju z italijanskimi kolegi iz Trsta in hrvaškimi iz Zagreba.

Vir: sinapsa.org

Želite izvedeti podrobnejše informacije o prihajajočih dogodkih? Vabljeni na forum Izobraževanja, srečanja in dogodki na >>


Sledite nam