fbpx

Mami, zaljubljen sem – na internetu!

arhiv

V Sloveniji možnosti 24-urne oskrbe nekemičnih zasvojencev ni, čeprav jo nekateri močno potrebujejo, opozarja Miha Kramli. Triindvajsetletnik po letih in urah za računalniškim zaslonom ni…

V Sloveniji možnosti 24-urne oskrbe nekemičnih zasvojencev ni, čeprav jo nekateri močno potrebujejo, opozarja Miha Kramli.

Triindvajsetletnik po letih in urah za računalniškim zaslonom ni več mogel zadrževati ne urina ne blata, deček, ki je preigraval računalniške igrice, v šoli ni več mogel odgovarjati na vprašanja učiteljice, mož, ki je po internetu komuniciral s svetom, ni več zmogel svoji ženi povedati niti enega smiselnega stavka. To so zgolj nekatere skrajne posledice zasvojenosti z računalnikom, s katerimi se je v zadnjih letih srečal Miha Kramli, terapevt in vodja novogoriškega centra za zdravljenje odvisnosti.

V ambulanto skoraj vsak dan pokliče kdo prestrašen, da je sam ali kdo od njegovih bliž­njih zasvojen z računalnikom, vsaj enkrat na mesec sprejmejo koga od njih na terapijo, pove Miha Kramli. Goriška ambulanta je edina v javni zdravstveni mreži, ki se v Sloveniji ukvarja tudi z zasvojenostjo z vsebinami na računalniku: z igrami, igrami na srečo, socialnimi omrežji, pornografijo in lakoti po najrazličnejših informacijah.

Vir: nedelo.si

Preberite več informacij iz sveta mladih na forumu Mladi,ljubezen in spolnost na >>


Sledite nam