fbpx

Kakovostno spolno življenje se začne z zdravim življenjskim slogom

arhiv

Zdrav življenjski slog je v sodobnem času postal že prava mantra. Vendar se je treba zavedati, da so že majhne vsakodnevne odločitve pomembni gradniki našega…

Zdrav življenjski slog je v sodobnem času postal že prava mantra. Vendar se je treba zavedati, da so že majhne vsakodnevne odločitve pomembni gradniki našega zdravja in dobrega počutja. Ne samo, da vplivajo na našo fizično kondicijo, telesno težo, načine soočanja s stresom in količino prostega časa. Naše navade, upravljanje s časom, prehrana in telesna aktivnost vplivajo tudi na spolno življenje ter zmožnost doseganja in vzdrževanja erekcije.

Včasih je tako že sprememba načina življenja dovolj za rešitev težav z erekcijo. Zdrava in uravnotežena prehrana, telesna aktivnost ter učinkovito upravljanje s stresnimi situacijami poskrbijo ne le za bolj kakovostno in uravnoteženo življenje, temveč tudi za boljšo spolnost. Raziskava, opravljena v ZDA na več kot 100 moških z motnjo erekcije in objavljena v strokovni reviji Journal of the American Medical Association, je namreč pokazala, da je kar 33 odstotkov moških erekcijo izboljšalo že samo z zmanjšanjem telesne teže in redno fizično aktivnostjo. Pri odpravljanju motnje erekcije so v veliko primerih torej tablete, injekcije ali operacije nepotrebne, saj se stanje izboljša že s samo spremembo življenjskega sloga.

Zato naslednjič, ko se zalotite ob kakšni razvadi, pomislite na učinek, ki ga lahko ima na dolgi rok. Zavestno se odločite za zdrav življenjski slog. Opustite kajenje, odrecite se kozarčku preveč ob petkovem druženju in ne posegajte po prigrizkih pozno v noč. Če temu dodate še redno in dovolj intenzivno fizično aktivnost, boste kmalu opazili blagodejne učinke na vaše počutje. Znebili se boste odvečnih kilogramov, razbremenili srce in ožilje ter postopoma izboljšali tudi erekcijo. Z urejenim zdravim življenjskim slogom se bo postopoma izboljšalo tudi vaše spolno življenje in se ohranjalo na ravni, ki bo zadovoljevala tako vas kot partnerko.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam