fbpx

Zdravljenje z več zdravili ne pomeni nujno bolj učinkovitega zdravljenja

arhiv

Ljubljana – Zdravljenje z več zdravili hkrati ne pomeni nujno bolj učinkovitega zdravljenja, je na posvetu o odgovornem predpisovanju zdravil poudaril minister za zdravje Dorjan…

Ljubljana – Zdravljenje z več zdravili hkrati ne pomeni nujno bolj učinkovitega zdravljenja, je na posvetu o odgovornem predpisovanju zdravil poudaril minister za zdravje Dorjan Marušič. Opozarja, da lahko jemanje več kot petih zdravil posamezniku škodi. Slovenija je sicer po porabi zdravil pod evropskim povprečjem, pravi generalni direktor ZZZS Samo Fakin.

Farmacevtska industrija oziroma nova dognanja v zdravstvu pritiskajo na zdravstveni sistem, je v izjavi za medije med posvetom, ki sta ga v Ljubljani pripravila ministrstvo za zdravje in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), dejal minister za zdravje. Po njegovih besedah je treba po eni strani obvladovati stroške, po drugi strani pa zagotavljati kakovostno in predvsem varno obravnavo bolnikov. Kot poudarja, ne velja vselej, da več zdravil bolnikom tudi dejansko koristi, saj lahko jemanje več kot petih zdravil tudi škodi.

Vir: dnevnik.si

Vas zanimajo lastnosti posameznih zdravil? Posvetujte se na forumu Farmacevt svetuje na >>


Sledite nam