fbpx

Neuspešnost prepovedi mamil

arhiv

Vsak teden se pojavi nova legalna substanca London – Strokovnjaki opozarjajo, da se nove legalne opojne substance pojavljajo hitreje, kot jih lahko policija nadzoruje. Vsak…

Vsak teden se pojavi nova legalna substanca

London – Strokovnjaki opozarjajo, da se nove legalne opojne substance pojavljajo hitreje, kot jih lahko policija nadzoruje. Vsak teden naj bi namreč odkrili novo še ne prepovedano opojno substanco, kar opozarja na nemoč policijskega nadzora, nekateri strokovnjaki pa celo trdijo, da odkritja razkrivajo “smešnost in neumnost“ prohibicijskih praks.

Uradniki, ki opazujejo evropski trg z mamili, so odkrili 20 novih sintetičnih psihoaktivnih substanc v prvih štirih mesecih letošnjega leta, pravi Paolo Deluca, glavni raziskovalec pri Psychonaut Reasearch Projectu. Gre za organizacijo, ki raziskuje trende uporabe mamil, deluje pod okriljem londonskega King’s Collega in jo financira Evropska unija. Deluca je povedal, da so uradniki evropskega centra za spremljanje mamil in odvisnosti od mamil (EMCDDA) do maja 2011 na trgu odkrili 20 novih substanc. Leta 2010 je agencija zabeležila obstoj 41 novih psihoaktivnih substanc, ker je zaenkrat rekordno število, mnoge substance pa so imitirale učinke kokaina, ekstazija ali amfetaminov.

Vir: dnevnik.si

 

 

Kako iz začaranega kroga ponovno v življenje? Več na forumu Zasvojenost – začaran krog na >>


Sledite nam