fbpx

Večno na meji dehidracije

arhiv

Voda je osnovni gradnik našega telesa. Nič več in nič manj. Kako je torej "vodopakirni" industriji uspelo splesti toliko mitov o teh drobnih, enostavnih molekulah,…

Voda je osnovni gradnik našega telesa. Nič več in nič manj. Kako je torej “vodopakirni” industriji uspelo splesti toliko mitov o teh drobnih, enostavnih molekulah, ki naj bi pomagale pri hujšanju, celo zdravile več vrst raka in nasploh zdravilno vplivale na naša vedno dehidrirana telesa? Naše telo ima popolnoma zanesljive alarme žeje in prav je, da jih upoštevamo, ne glede na to, kaj nam sporočajo reklamni oglasi.

Zvezdniki opletajo s plastenkami, steklenicami ali čutaricami z vodo, kot da so modni dodatek. Plastenke vode najdemo na vsaki konferenčni mizi ob vsakem dogodku, hrvaška premierka se je celo obregnila ob znamko vode, ki so jo na Kosovu ponudili nemški kanclerki Angeli Merkel, saj je bila slovenska, ne pa hrvaška! Postali smo akvaholiki, srkanje iz stekleničk s to tekočino pa je postalo nekak nadomestni gib, zapisan v naših možganskih krivuljah.

Vir: tednik 7dni

 


Sledite nam