fbpx

Naj vas motnja erekcije ne obremenjuje

arhiv

Moški se ob pojavu motnje erekcije običajno soočajo s skrbmi in žalostjo. Tako je namreč pokazala mednarodna raziskava, v kateri je več kot polovica moških…

Moški se ob pojavu motnje erekcije običajno soočajo s skrbmi in žalostjo. Tako je namreč pokazala mednarodna raziskava, v kateri je več kot polovica moških odgovorila, da motnja erekcije povzroča žalost. Nekaj manj kot  polovica moških je tudi priznala, da skorajda ne mine dan, ko ne bi pomislili na svojo težavo, polovica anketiranih pa je bila pripravljena storiti karkoli, da bi le lahko pozdravili motnjo erekcije. Glavni razlog za preglavice kar 70 odstotkov moških z motnjo erekcije ni, kot bi marsikdo pričakoval, želja po več spolnosti, temveč dvom, ali bodo lahko imeli spolne odnose takrat, ko si jih bodo zaželeli in imeli priložnost zanje. Tovrstno obremenjevanje zaradi motnje erekcije lahko postane le spomin iz preteklosti, saj je v večini primerov težava ozdravljiva. Potrebna je le kopica vztrajnosti in seveda čim prejšnji obisk pri zdravniku, ki bo predpisal ustrezno terapijo.

Za moške z motnjo erekcije je obisk pri zdravniku lahko zelo stresen. Pogosto ne vedo, kako začeti pogovor o svoji težavi, saj temo spremlja splošen občutek neprijetnosti. Zato tudi zavlačujejo z obiskom pri zdravniku. Vendar je obisk pri zdravniku nekaj, čemur se pri zdravljenju motnje erekcije ni mogoče izogniti. Zdravnik mora izvedeti o težavah izvedeti vse, saj jih bo le tako lahko pomagal rešiti.

Če vam je nerodno in ne veste, kako zdravniku zaupati vašo težavo, lahko pred pregledom zapišete svojo zgodovino spolnosti in zdravstvenih težav ter jo ob obisku izročite zdravniku. Ta jo bo najverjetneje takoj prebral in vam nato na osnovi zapisanega začel postavljati vprašanja. Med odgovarjanjem na vprašanja boste skoraj mimogrede začeli govoriti tudi o stvareh, ki jih sicer zdravniku ne bi želeli niti omeniti. V pomoč pa vam je lahko tudi partnerka, ob prisotnosti katere vam bo lažje spregovoriti o težavah. Obenem bo lahko zdravnik od nje dobil dodatne informacije, ki mu bodo pomagale oceniti, kaj je povzročilo vašo težavo in kako jo odpraviti.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam