fbpx

Komedije, kolo, manj stresa in čokolada za boljše počutje

arhiv

Število srčno-žilnih obolenj narašča: leta 2030 bo zaradi njih umrlo več kot 23 milijonov ljudi, torej kar šest milijonov več kot danes Gledanje komedij, uživanje…

Število srčno-žilnih obolenj narašča: leta 2030 bo zaradi njih umrlo več kot 23 milijonov ljudi, torej kar šest milijonov več kot danes

Gledanje komedij, uživanje čokolade, kolesarjenje in delo v mirnem okolju zmanjšujejo tveganje srčno-žilnih obolenj, ugotavljajo kardiologi. Strokovnjaki, ki te dni v okviru Evropskega društva kardiologov izmenjujejo izkušnje na konferenci v Parizu, menijo, da imata na zdravje srčno-žilnega sistema odločilen vpliv način življenja in prehrana.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pogostost in resnost srčno-žilnih obolenj naraščata, zato ne preseneča, da jim zdravniki namenjajo vse več pozornosti. Leta 2030 bo zaradi njih umrlo več kot 23 milijonov ljudi, torej kar šest milijonov več kot danes.

A strokovnjaki poudarjajo, da ima na posameznikovo zdravje velik vpliv njegov način življenja. Že pred desetimi leti so raziskovalci iz Baltimora namreč ugotovili, da srčno-žilna obolenja pogosteje prizadenejo osebe, ki se redkeje smejejo.

Vir: dnevnik.si

Več nasvetov in idej za zdravo življenje preberite v rubriki Zdravo življenje na >>


Sledite nam