fbpx

Otroški sadni sokovi po večini vsebujejo zgolj pet odstotkov sadja, včasih celo nič

arhiv

London – Sadne pijače, ki so namenjene otrokom, povečini vsebujejo približno pet odstotkov sadnega soka, v nekaterih primerih pa celo nič. Situacija je celo še…

London – Sadne pijače, ki so namenjene otrokom, povečini vsebujejo približno pet odstotkov sadnega soka, v nekaterih primerih pa celo nič. Situacija je celo še bolj pesimistična, v mnogo sokov je namreč dodano ogromno sladkorja.

Britansko poročilo nakazuje na zavajujoče oglaševanje sokov, naloga potrošnikov pa je, da pogledajo drobni tisk in se pozanimajo, koliko odstotkov sadnega soka vsebuje pijača. Navedenih je tudi nekaj primerov: pogled na sok Ribena, v katerem naj bi bilo veliko vitamina C, razkriva, da je večina omenjenega vitamina dodanega naknadno, saj sok vsebuje zgolj pet odstotkov sadja.

Manj kot ena osmina soka Capri-Sun vsebuje sadje, ima pa dodanega ogromno sladkorja. Poročilo navaja, da določeni proizvajalci spodbujajo starše k pitju njihovih izdelkov namesto vode, eden od uporabljenih argumentov pa je tudi bolj učinkovita hidracija otroka. Ni pa dokaza, ki bi to podprl.

Vir: dnevnik.si

 

Več informacij o vzgoji in prehrani otrok preberite na forumu Starši in otroci na >>


Sledite nam