fbpx

Ne odpovejte se spolnosti

arhiv

Iz moških pogovorov pogosto zasledimo, da sodi spolnost med najboljše stvari na svetu. Pogosto jo postavljajo celo pred drage avtomobile, nore podvige iz najstniških let…

Iz moških pogovorov pogosto zasledimo, da sodi spolnost med najboljše stvari na svetu. Pogosto jo postavljajo celo pred drage avtomobile, nore podvige iz najstniških let in razvade, kot sta alkohol in kajenje. Zato se tudi pojavi prepričanje, da se ji moški nikoli in pod nobenim pogojem ne bi odrekli. Vendar to ne drži popolnoma.

Raziskava, ki je bila narejena v Španiji na vzorcu tisoč anketiranih, je pokazala, da bi se kar polovica vprašanih odrekla spolnim odnosom zaradi slabe erekcije. Še več, moški se začnejo odrekati spolnim odnosom že ob prvih težavah z erekcijo. Te namreč močno vplivajo na njihovo samozavest, zato si v strahu pred ponovnim neuspehom preprosto ne upajo ponovno poskusiti.

Strah pred ponovnim neuspehom lahko vodi v psihološko impotenco. Že samo prepričanje o nezmožnosti erekcije pogosto pripelje do neuspeha, ki spet dodatno zmanjša samozavest in posledično povzroča nove dvome. Najboljša rešitev v takšnem primeru je zaupanje vase in ponovni poskus, saj se s tem, ko se moški zaradi motnje erekcije ne odpovedo spolnosti, krepi tudi njihova samozavest. Vsakič, ko dosežejo spolno zadovoljstvo, je močnejša, s tem pa je vse večja tudi verjetnost, da bodo odpravili svoje težave z erekcijo.

Močnejša kot je samozavest, bolj verjetno se bodo namreč moški odpravili k zdravniku, ki lahko motnjo erekcije z ustrezno terapijo odpravi v kar 95 odstotkih primerov. V tem pogledu je zato še toliko bolj razveseljiva ugotovitev raziskave, da 42 odstotkov moških meni, da obstajajo tudi načini za doseganje spolnega zadovoljstva, ki ne zahtevajo dobre erekcije. S tem namreč naredijo prvi korak k svojemu zdravju in bolj zadovoljujočem spolnem življenju.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam