fbpx

Z odkritim pogovorom do bolj kakovostnega spolnega življenja

arhiv

Težave v spolnosti se pogosto odražajo tudi v težavah v partnerskem odnosu. Če se težave v intimnih trenutkih nadaljujejo dalj časa, nelagodje in pomanjkanje zaupanja…

Težave v spolnosti se pogosto odražajo tudi v težavah v partnerskem odnosu. Če se težave v intimnih trenutkih nadaljujejo dalj časa, nelagodje in pomanjkanje zaupanja v lastne sposobnosti skrhata tudi samozavest obeh partnerjev. Šibka samozavest pa lahko samo še dodatno stopnjuje težave in negotovost tako v zasebnem življenju kot tudi na vseh drugih življenjskih področjih. Zato je ključno, da se težave v spolnosti začnejo reševati takoj, ko se pojavijo. Prvi in najbolj osnovni korak pri odpravljanju težav v spolnosti je odkrit pogovor o težavah in morebitnih vzrokih zanje. Pogosto zadostuje že pogovor s partnerko. Če ta ne zadostuje, pa lahko na pomoč priskoči tudi strokovnjak.

Čeprav se zgornji nasvet sliši zelo preprosto, raziskave kažejo, da je v ZDA o težavah z erekcijo neprijetno govoriti 25 odstotkom vprašanih moških, v Španiji pa kar 42 odstotkom. Navedene številke veljajo tudi za pogovor o motnji erekcije z zdravnikom.  Vprašani namreč menijo, da je spolnost izrazito zasebna zadeva in da se bo zdravniku zato neprijetno pogovarjati o motnji erekcije z njimi. Vendar je tako prepričanje zmotno. Zdravnik obravnava motnjo erekcije enako kot katero koli drugo zdravstveno težavo in o njej pogovarja povsem brez zadržkov. Poleg tega med zdravnikom in pacientom velja načelo zaupnosti, kar pomeni, da zdravnik o težavah pacienta ne bo govoril z nikomer drugim.

Že samo odkrit pogovor z zdravnikom o težavah v spolnosti ima lahko zelo pozitiven vpliv na samozavest. Dvig samozavesti pa ugodno vpliva na tako na spolno življenje kot na partnerski odnos.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam