fbpx

Zakaj tako radi uživamo mastno hrano

arhiv

Skupino britanskih psihologov je zanimalo, zakaj ljudje tako radi uživajo mastno, energijsko bogato hrano, ki je težko prebavljiva in škodljiva, in kaj jim ta pomeni….

Skupino britanskih psihologov je zanimalo, zakaj ljudje tako radi uživajo mastno, energijsko bogato hrano, ki je težko prebavljiva in škodljiva, in kaj jim ta pomeni. S poglobljeno raziskavo pri 8000 prostovoljcih so v sodelovanju z zdravniki in dietologi ugotovili, da je večina izmed njih prepričana, da mastna hrana bolj nasiti, zadovolji in okrepi organizem. Izsledki najnovejših raziskav pa kažejo ravno nasprotno.

Z maščobo bogata, zelo mastna hrana, kot so na primer sirov burek, čips, cvrtje ipd., človeka predvsem obremeni, pri tem pa ga najmanj nasiti in mu po zaužitju pogosto vzbudi tudi občutek krivde, sram in obžalovanje.

Zanimivo pa je tudi spoznanje, da z njo mnogi pretiravajo – uživajo jo prepogosto, hkrati pa se je lahko mimogrede tudi prenajedo, ne da bi se tega zavedali. Za piko na i pa je človek po hrani, bogati z maščobami, kmalu spet lačen, ne glede na obilico zaužitih kalorij (fenomen, ki ga s pridom izkoriščajo proizvajalci in ponudniki oziroma prodajalci hitre prehrane).

Vir: dnevnik.si

Več informacij o zdravi prehrani preberite v rubriki Prehrana na >>


Sledite nam