fbpx

Konec z dietami?

arhiv

Prekomerna telesna teža z vsemi spremljajočimi zdravstvenimi težavami postaja v razvitih državah prvovrstni zdravstveni problem. Povezana je z vzponom sladkorne bolezni. Je tudi eden pomembnih…

Prekomerna telesna teža z vsemi spremljajočimi zdravstvenimi težavami postaja v razvitih državah prvovrstni zdravstveni problem. Povezana je z vzponom sladkorne bolezni. Je tudi eden pomembnih razlogov, da bolezni srca in ožilja neomajno vztrajajo na prvem mestu umrljivosti v razvitih državah. Poleg poraznih zdravstvenih statistik ta epidemija sodobne družbe pošteno načenja tudi zdravstvene proračune in denarnice prizadetih.

Doslej je veljala zapoved, da morajo ljudje s prekomerno telesno težo odvečne kilograme obvezno izgubiti. To naj bi dobrohotno uravnalo raven tako imenovanih dobrih maščob v njihovi krvi, zmanjšalo obremenitev srčno žilnega sistema, zmanjšalo tveganje za nastanek sladkorne bolezni in nasploh tako ugodno vplivalo na telesno in duševno zdravje, da bi se tveganje za smrt ali nastanek hude bolezni pomembno zmanjšalo.

Vir: tednik 7 dni

 

Imate težave s težo? Posvetujte se na forumu Uravnavanje telesne teže – strokovnjak svetuje na >>


Sledite nam